Innhold og grafisk utforming er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk
Askim Historielag org.nr. 971251743  Askim Historielag har  intet ansvar for innholdet i eksterne lenker

Askim lokalhistoriske arkiv ledes av et utvalg oppnevnt av Askim Historielags årsmøte, og holder til i Klokkergården, Kirkegata 12. Det er et av Askimbyens eldste hus, bygget på gården vestre Henstads grunn i 1854.

Arkivet omfatter lokalhistoriske bøker, dokumenter, filmer og lydopptak fra Askim, samt flere tusen fotografier med motiver fra ca år 1900 og fremover. Det er etablert et godt samarbeid med biblioteket og arkivet i Askim kommune.

IMG 3603web

 

Lokalhistoriske bøker og skrifter
Den lokalhistoriske samlingen av bøker og skrifter er katalogisert. Likeså samlingen av protokoller fra foreningslivet i Askim fra 1880 og frem til våre dager. Samlingen omfattes også av ca 6000 dokumenter med forskjellig innhold. 

Se oversikt

Lokalhistoriske bilder og filmer
Det arbeides kontinuerlig med å registrere og få en oversikt over det betydelige antall lokalhistoriske bilder og filmer som arkivet disponerer. Av bilder gjelder det ca 80.000 glassplater med portretter og andre personbilder, 3000 bilder fra byggingen av våre tre kraftstasjoner, 1200 flybilder fra 1950 – 1960 årene, 4000 bilder fra Askim sentrum og omliggende områder og 1500 bilder fra våre fredede lokale kulturminner.

Arkivet kan levere kopier av bilder til de som måtte være interessert i dette. Bilder skrevet ut på fotopapir i A4 størrelse kan levers for kr. 100,00 pr. stk. Forøvrig kan vi levere bilder i alle formater.
Se eksempler

Av filmer har vi ca 50 stk. som viser bygging og reparasjoner av kraftverkene i Askim. Vi har også filmer fra Glava, Askim Gummi-varefabrik og Arne Hasle AS.
Filmene kan leveres på DVD og koster kr. 200,00 pr. stk.

Lokalhistoriske lydopptak
Vi har opptak av personer som forteller om sin oppvekst i Askim og andre begivenheter og hendelser. Også opptak fra konserter og forestillinger av Askim Mannskor, Askim Damekor, Blanda Drops.
Se oversikt

IMG 3579web

Go to top